naar navigatie

Zeilgebieden Kroatië

In Kroatië kunt u zowel zeilen op de binnen-als buitenwateren. De chartermogelijkheden vindt u vooral aan de kust. Deze is op te delen in 5 vaargebieden.


Het fotogenieke stadje Rovinj

Istrische kust

Hier heeft het toerisme al behoorlijk toegeslagen. Maar dat is niet voor niets, want de kust is schitterend met zijn charmante havenplaatsjes. U waant zich in Italie, zo goed is de Italiaanse invloed merkbaar.

Baska aan de oostkust van Krk, met de kale rotswanden die zo typerend zijn voor dit gebied

Golf van Kvarner

Tussen Istrië en Dalmatië ligt de Golf van Kvarner. U vaart hier tussen uitgestrekte groene eilanden met uitzicht op het ruige Velebitgebergte aan de westkust van Kroatië.

De prachtige witte kliffen van de Kornati-eilanden

Noord-Dalmatië

Hier wordt u gegarandeerd verrast door de enorme hoeveelheid eilanden. Beroemd is de Kornati-archipel met prachtige rotsformaties. Er zijn meer dan genoeg havens en baaien, dus hele lange afstanden varen is niet nodig.

Midden-Dalmatië

In Midden-Dalmatie heeft u wat meer de ruimte, de zeestraten zijn breder. Ideaal voor jachtzeilers, want hierdoor kunt u langere rakken maken. Er zijn ook nog eens diverse groene eilanden die de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld het eiland Vis.

Zuid-Dalmatië

Dit vaargebied ligt het meest zuidelijk. Zodra u de indrukwekkende stad Dubrovnik passeert, valt u in de ene verbazing na de andere. Ruim open water ligt op u te wachten. Het is er rustiger dan in bijvoorbeeld Istrië.