naar navigatie

Zeilgebieden Italië

Aan de oostkant van de laars vindt u de Adriatische Zee, in het zuiden de Ionische Zee. Voor de westkust van de laars liggen de Tyrrheense en Ligurische Zee.

Aan de lange westkust kunt u uw zeilershart ophalen en hoppen langs eilanden zoals Elba en Sardinie. De vaargebieden die hier besproken worden liggen aan de westkust, aangezien daar beduidend meer chartermogelijkheden zijn dan aan de oostkust.


De baai van het exclusieve eiland Capri

Amalfikust en de Golf van Napels

Vanuit de Amalfitaanse kust (Salerno) kunt u zowel kiezen voor een noordelijke als zuidelijke tocht. Het noorden brengt u richting Sardinië en Elba met als hoogtepunt onderweg de jachthaven van Rome. In de Golf van Napels vindt u eilanden zoals Capri, Procida en Ischia. U vaart door een fantastisch landschap met een interessant achterland. Wat te denken van een bezoek aan Pompeii of de actieve vulkaan Vesuvius vlakbij Napels.

Wilde rotsen op Maratea

Costa Cilento

Wilt u nog verder naar het zuiden? Volg dan de kustlijn van de Costa Cilento. Ten zuiden van Napels komt u geen eilanden meer tegen. Daar voor in de plaats vaart u tussen imposante rotsmassieven met beschutte baaien en ongerepte stranden. Onderweg komt u veel karakteristieke dorpjes tegen, zoals Scario, Sapri en Agropoli. De vertrekhaven die toegang biedt tot de Costa Cilento is Vibo Valentia. Vanuit deze haven heeft u ook makkelijk toegang tot de Aeolische eilanden.

Prachtig zicht op de Stromboli vulkaan overdag

Eolische eilanden en Sicilië

Varen langs actieve vulkanen, dat klink als een droom. Als u kiest voor een tocht langs de vulkanische eilandengroep voor de noordkust van Sicilie wordt deze droom werkelijkheid. U zult de eilanden al van ver gemakkelijk herkennen aan hun rookpluim. Binnen deze eilandengroep heeft de keuze uit 2 havens: Salina en Lipari. Vertrekken kan vanuit Portorosa, Tropea en Vibo Valentia.