naar navigatie

Zeilgebieden Griekenland

Het wordt lastig kiezen uit de vele mogelijkheden om te zeilen in Griekenland. NuZeilen zet de belangrijkste zeilgebieden voor u op een rijtje.


Talloze geankerde zeilbootjes in de haven van Nidri op Levkas

Ionische Zee

Vanuit Corfu, Lefkas en Preveza (aan de westkant van Griekenland) heeft u directe toegang tot de Ionische Zee. De wind er gematigd en de vaarafstanden zijn niet al te lang.

Het beroemde Kanaal van Korinthe, met zeilbootjes!

Golf van Korinthe

Vanuit Athene kunt u een bijzonder vaargebied bereiken: de Golf van Korinthe. Meest bekend is hoogstwaarschijnlijk het Kanaal van Korinthe, een passage met 70 meter hoge rotswanden. Deze ervaring zult u niet snel vergeten.

Prachtig zicht op de haven van Poros

Argo-Saronische Golf

Vanuit Athene ligt ook het eilandenrijk in de Argo-Saronische Golf aan uw voeten. Dit is een populair chartergebied. De eilanden zijn stuk voor stuk afwisselend en zwaar weer komt zelden voor.

Een typisch Grieks dorpje, Oia, op het eiland Santorini

De Cycladen

Wat als eerste belangrijk is om te vermelden: om deze eilandengroep in de Egeische Zee te verkennen, heeft u wel wat ervaring nodig. Hier waait het vrijwel altijd behoorlijk fors. Vooral ankeren is hierdoor wat lastiger. Degenen die dit aandurven worden beloond met prachtig vaarwater en eilanden met een rijke geschiedenis.

Afgemeerde zeiljachten op het rotsachtige eiland Symi

Dodekanesos

Voor de kust van Turkije liggen de Dodekanesos. Deze 12 eilanden hebben nog hun oorspronkelijke charme omdat toerisme nog schaars is. U kunt er heerlijk eten en het is nog betaalbaar ook. U bereikt de eilandengroep via Kos, Rhodos of Samos.

De diepblauwe zee, goudgele stranden en groene stad van Skiatos

Sporaden

Hierbinnen maken we een onderscheid tussen de noordelijke en de oostelijke Sporaden. Het noordelijke deel bereikt u via Skiathos, het oostelijke via Kos of Samos. Het noorden is groen en ongerept. Het oosten is oriëntaals, hier merkt u dat de Turken dit gebied hebben bezeten.