naar navigatie

Overzicht artikelen

Wij doen ons best regelmatig nieuwe artikelen te publiceren. Dit kunnen we niet zonder hulp. Vind jij het ook leuk om af en toe iets schrijven, neem dan contact met ons op!


Fig 2: Telltales

Sneller zeilen door eenvoudige zeiltrim deel II  7 april 2010

Goede zeiltrim zorgt voor meer snelheid en zeilcomfort. Maar het aantal trimmogelijkheden kan overweldigend zijn: Wat doen al die lijntjes? Dit artikel bespreekt de meest gangbare trimmogelijkheden die je op een boot kan vinden.


Een dag op de HISWA, op zoek naar de nieuwste gadgets  18 maart 2010

De HISWA is de grootste zeilbeurs van Nederland. Ideaal dus om eens te kijken wat er allemaal op de markt is. Hier een overzicht van een aantal leuke nieuwe en bestaande gadgets.


Foto van corfu-pictures.com

Omzeil-eilanden: Griekse eilanden die een omweg waard zijn  12 maart 2010

Griekenland is perfect voor een zeilvakantie. Met zoveel verschillende eilanden hoef je nooit een route twee keer te zeilen. Bekijk een verzameling van 7 Griekse eilanden die de zeer moeite waard zijn!


Zeilwedstrijden in Nederland: de klassiekers  26 februari 2010

In Nederland wordt een heel scala aan wedstrijden gevaren. Van wedstrijden in een optimist tot 60 voets-jachten. Het bijzondere aan veel van die wedstrijden is dat ze vaak totaal van elkaar verschillen.


10 tips voor zeilen met kinderen  25 februari 2010

Nog even wachten met zeilen tot de kinderen groot zijn? Nergens voor nodig, je kan ook prima een boot huren of je eigen jacht blijven varen mét de kleintjes. En je hoeft niet eens veilig op de Friese meren te blijven…


Sneller zeilen door eenvoudige zeiltrim, deel I  18 februari 2010

Met eenvoudige zeiltrim kan je jouw huur- of toerboot een stuk sneller laten gaan. En nog een stuk comfortabeler ook! Lees hier een paar simpele trucs om je zeiltrim te verbeteren.


Zeilen in Griekenland: 15 prachtige zeilfoto’s  4 februari 2010

Ook zonder zeilboten is Griekenland al zeer fotogeniek. Witte huizen, blauwe kapelletjes en prachtige eilanden. Voeg daar nog een paar zeiljachten aan toe en het plaatje is compleet. Hoeveel kleuren kan de zee hebben?