naar navigatie

Voorbereiding 2010: The Caribbean, here we come!

19 december 2009 - Ankie Eeken

Na een welverdiende rustpauze, kijk ik al weer vol verwachting uit naar al het moois dat 2010 gaat brengen. De eerste 3 maanden staan in het teken van de verkenning van het caribisch gebied. Vanuit Martinique zal ik eerst de Windward Islands bezoeken – Martinique, St Lucia, St Vincent en de Grenadines – en daarna noordwaarts richting St Maarten via Dominica, Guadeloupe, Montserrat, Nevis, St Kitts, St Barts en St Eustatius – Leeward Islands. Natuurlijk staat ook de Heineken Regatta op het programma. Na alle sneeuw en de ijskoorts in Nederland zeker geen straf.

Daarna za ik wat meer serieuze tijd besteden aan het geven van instructie, afgewisseld met deliveries en wat er verder op mijn pad komt. Het mooiste zou natuurlijk zijn om een combinatie te vinden tussen enerzijds het zeezeilen en anderzijds een meer intellectuele uitdaging. Na 2 jaar fulltime varen kriebelt ook die ambitie wel weer eens. Voorlopig geniet ik echter nog elke dag. Van de dingen die al concreet op het programma staan, maar ook van het fantaseren over mijn wensenlijstje van vaargebieden: Panama kanaal, Pacific, New York, Lofoten en Svalbard. Wellicht wordt dit ook nog wel eens ingevuld. Je weet eigenlijk nooit precies wat er op je pad komt. En juist dat is een van de mooiste charmes van het fulltime varen…

Rest mij om alle bloglezers die dit jaar weer zo trouw hebben gelezen en gereageerd een fantastisch 2010 toe te wensen. Ik waardeer jullie reacties enorm!