naar navigatie

Met schildpadden snorkelen op de Tobago Cays

24 januari 2010 - Ankie Eeken

Afgelopen 2 weken heb ik een fantastische tocht gemaakt van Martinique naar de Grenadines op een Gibsea 472. Via de prachtige baaitjes, watervallen, palmbomen en Pitons op St Lucia en St Vincent, Mayreau en Union Island, komen we aan op de Tobago Cays: een aantal ‘onbewoonde’ eilandjes, omringd door vele riffen. Het is de woon- en verblijfplaats van honderden zeeschildpadden, roggen, mantra’s en andere tropische vissen. Met de Dinghy varen we de eilandjes aan – natte strandlandingen in de branding! – en BBQ-en op het paradijselijk witte zandstrand. Genieten van enorme kreeften die lekkerder smaken dan ik ooit geproefd heb. We snorkelen tussen de zeeschildpadden en hebben onze eigen hangmatten en Pina Colada’s mee in de koelbox. Wat wil een mens nog meer…

De sfeer in de Carrieb is heel relaxed en vriendelijk. Zodra je een baai binnenvaart, word je onmiddelijk omringd door minstens 5 bootjes met allerlei handelswaar: bananen, papaya’s, limoenen, sieraden, T-shirts en meer. Wel praktisch als je voor anker ligt en een lange lijn naar een palmboom wilt uitbrengen; ook dat doen de lachende rasta boatboys met kleurrijke bootjes en passende bijnamen: Beverhead, Free Willy, Pancho.

Komende 2 weken nog een vergelijkbaar tripje naar het het zuiden en dan noordwaarts richting St Maarten. De Carrieb is een droomgebied voor zeilers!