naar navigatie

Hope for the best, plan for the worst: laatste voorbereidingen USA-NL

13 juni 2010 - Ankie Eeken

Volgende week vertrek ik naar de Verenigde Staten om een Swan 47 terug te zeilen naar Nederland. De laatste voorbereidingen kosten altijd meer tijd dan gepland; de puntjes moeten nu echt op de ‘i’. Het motto ’Hope for the best and plan for the worst’ vraagt om een gedegen aanpak en enig vooruit denken. Al zijn het alleen maar de internetfaciliteiten en mijn uitgebreide scheepsbibliotheek, die straks aan die mooring buoy onder de brug bij Newport zeker zullen ontbreken. 

Maar alles is nu klaar voor vertrek: overall passage plan, incl. pilotage-out, boodschappenlijsten, crewlijsten, zendfrequenties voor weerberichten, faxen & noodverkeer en meer van dat alles. Nu resten nog de voorbereidingen ter plekke, waaronder deze keer – behalve de reguliere bootchecks – ook het inbouwen van een Nederlandse marifoon, een AIS-Transponder en enige veiligheidsmiddelen.

Ik ben benieuwd hoe ze er bij ligt en kijk uit naar onze eerste kennismaking. Op de foto’s is ze een absolute beauty, een echte ‘old grand lady’ uit 1975…